Vreselijk drama in Spangen

Zoals in alle media te lezen was is er bijeen steekpartij aan de Mathenesserdijk een 15 jarig meisje om het leven gekomen en is een 16 jarig meisje aangehouden. Omdat dit uitgebreid in de media is laten wij het bij het delen van een post van de wijkagenten op Facebook:

Drama in ons zo mooie Spangen. 

Zoals de meeste vast wel gehoord of gelezen zullen hebben heeft er gisteren in Spangen een vreselijk incident plaatsgevonden. Een 15 jarig meisje is om het leven gekomen. Een 16 jarig meisje is daarvoor aangehouden. Twee zinnetjes met daarachter een wereld van verdriet. Een kind verliezen is vreselijk. En dan nog op deze manier. Wij wensen alle dierbaren van haar heel veel sterkte en kracht in deze vreselijke dagen.

Dat wensen we ook alle dierbaren van het aangehouden meisje. Op een heel andere manier is dat ook vreselijk.

En we willen iedereen oproepen het voor al deze mensen niet nog zwaarder te maken. Door de meeste wilde, gefantaseerde verhalen de wereld in te helpen. Of te delen. We zien regelrechte onzin over deze tragedie voorbijkomen. Doe er niet aan mee, hou het bij de feiten, die zijn al erg genoeg.

En oordeel ook niet te snel, te makkelijk. Laat het rechercheteam haar werk doen en wacht tot de rechter een oordeel heeft gevormd. En dan nog…Als er één vinger naar een ander wijst wijzen er vier naar onszelf.

En ook sommige media willen we vragen zich in te houden. Natuurlijk moeten jullie je werk doen maar er zijn toch wel (fatsoens) grenzen aan het benaderen van mensen hopen we?

Laten we in deze tijd tonen hoe krachtig Spangen is. Door om mensen heen te staan. 

Hartelijke groet

Andre en Kim