Brand na explosie in Spiegelstraat.

1830 uur De wijkagent meldde zojuist via Facebook dat na onderzoek is gebleken dat er geen sprake was van een explosief. Het vermoedden is dat in een schuurtje kortsluiting is ontstaan met rookontwikkeling tot gevolg. Toen de schuurdeur werd geopend ontstond er door de toestroom van zuurstof bij de rookgassen een explosief mengsel.

1400 uur: De oorzaak van de brand en explosie zijn nog niet bekend. De politie is nog volop met het onderzoek bezig. De schade is groot. Verslaggevers van Mediatv.nl waten ter plaatse. Voor hun artikel en foto’s klik hier

Update 1330 uur. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven. Voor zover bekend zijn 2 personen overgebracht naar het ziekenhuis met onder andere brandwonden. Een 3e persoon is door mensen van de ambulance gecontroleerd in verband met het inademen van rook.

Update 13.15 uur: Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat de brand in een schuurtje zou zijn ontstaan. Er zouden meerdere mensen met brandwonden zijn.

In een pand aan de Spiegelstraat in Rotterdam Spangen woedt een flinke brand. De brandweer heeft opgeschaald naar middelbrand. Ook de traumaheli is gealarmeerd. Aan de brand zou een explosie vooraf zijn gegaan. Boven de wijk zijn zwarte rookwolken te zien.

foto: archief